Ko je kandidat za načelnika Travnika: Profesor, stručnjak za sigurnost, general i čovjek iz naroda

Sedmični list “Stav” u svom 313. broju donosi životnu priču prof. dr. Kenana Dautovića, kandidata za načelnika općine Travnik.

"Dautović je bio izvrstan u svemu čega se prihvatio. Donedavno je paralelno “tjerao” dvije karijere. Od svoje šesnaeste godine je vojnik, punih 40 godina proveo je kao visokoškolovani oficir koji je svoja znanja stalno nadograđivao, a posljednjih 17 godina gradio je akademsko zvanje iz oblasti sigurnosti na Fakultetu političkih nauka", piše "Stav".

Studentima predaje na tečnom engleskom jeziku, a turski jezik usavršio je do te mjere da je jedno vrijeme bio i simultani prevodilac.

"Prof. dr. Kenan Dautović nije od onih ljudi koji bi svoje vrijeme trošili na bespotrebne priče – učenje, usavršavanje, pisanje, rad s mlađima bile su njegove životne preokupacije. Odnedavno je izašao iz aktivne vojne službe s činom generala Oružanih snaga BiH i ostao je u funkciji generala u rezervi. Od svoje akademske karijere vanrednog univerzitetskog profesora na Fakultetu političkih nauka neće odustati bez obzira na to što je kandidat za načelnika SDA u Travniku", piše ovaj magazin.

Ponovljeni lokalni izbori za načelnika Travnika bit će održani 11. aprila.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar