Srebrenica: Grujičić proglasio pobjedu, a Ahmetović uspjeh bojkota

Srebrenica: Grujičić proglasio pobjedu, a Ahmetović uspjeh bojkota

"Ne bih da budem prepotentan, ali pobjeda je proglašena i 15. novembra i sada", istakao je kandidat SNSD Mladen Grujičić večeras u Srebrenici nakon što su zatvorena birališta u tome gradu, prenosi N1.

“Učinili smo da sve da izbore ponovimo kako je moguće, i nisam imao informaciju da je bilo problema. Izbori su protekli u najboljem redu i zahvaljujem se i Bošnjacima i Srbima koji su izašli da glasaju”, rekao je Grujičić u svome obraćanju na večerašnjoj pres-konferenciji.

Sadik Ahmetović iz Inicijative "Moja adresa: Srebrenica" kazao je u razgovoru za N1 da je bojkot uspio.

Istakao je i da je vrlo malo Bošnjaka izašlo danas na izbore, odnosno par desetina Bošnjaka.

“Izašli su samo oni koji su bili pritisnuti od strane općinskih institucija i na tome im ne zamjerimo i pri tome je naš stav uspio u 99 procenata”, naglasio je Ahmetović.

Kazao je za N1 da nemaju dokaze za pritisak koji je spomenuo, te da su to shvatili iz razgovora.

“Zaključili smo da imaju određenu vrstu straha, pritisak od strane aktuelne vlasti u Srebrenici postoji i oni su iz svega toga zaključili da mogu imati određenu vrstu problema ako ne izađu na izbore. To potvrđuje potrebu da se izborni proces mora dovesti na takav nivo da kapacitet Bošnjaka bude u onoj mjeri koliko Bošnjaka želi da glasa, što je bilo onemogućeno”, dodao je.

Grujičić  je rekao i da bojkot nije uspio, komentarišući izjavu Sadika Ahmetovića iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” u kojoj je za N1 rekao da bojkot jeste uspio.

“Preko 200 Bošnjaka je izašlo na izbore i to onih smjelih koji ne podliježu ucjenama. S druge strane je bilo ucjena i prijetnji. To ćete vidjeti od Bošnjaka koji će to prijaviti. Nikada nisam rekao nijednom svom radniku da izađe na izbore, pozvao sam javno sve Bošnjake da to urade, jer smatram da je to dobar potez za njih. Na kraju svega ovoga garantujem da će Bošnjaci morati da prihvate svoje osvojene mandate”, rekao jeGrujičić.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar