Ivica Puljić oduševio izvještavanjem iz Washingtona (Video)

Ivica Puljić oduševio izvještavanjem iz Washingtona (Video)

Jučerašnja dešavanja u Kapitolu u Washingtonu pratio je reporter Al Jazeere Balkans Ivica Puljić koji je svojim izvještavanjem oduševio i kolege novinare, ali i građane.

Uprkos situaciji u kojoj se našao, prijetnjama i maltretiranju demonstranata, Puljić je zahvaljujući iskustvu i vještini svoj posao odradio profesionalno, mirno, bez nepotrebne drame i rasprave s pristalicama Donalda Trumpa, prenosi Klix.ba.

Nije se dao omesti i nije dozvolio demonstrantima da prekinu javljanje uživo.

U nekoliko navrata se i našalio, uprkos tome što se našao u nimalo bezazlenoj situaciji.

Ivica Puljić. Čovjek, novinar, legenda. Još od njegovog javljanja iz šume sa Bahrudinom Kaletovićem i onim "Oni bi, kao,...

Posted by Edhem Foco on Srijeda, 6. Januar 2021.

"Imamo novu dopisnicu iz Washingtona koja pokušava nešto kazati. Možda ću ja sutra otići na njeno radno mjesto i tamo vrištati i galamiti", kazao je Puljić dok je jedna žena vikala ispred kamere.

Nije prestao raditi svoj posao ni kada ga je veća grupa ljudi okružila i uzvicima pokušala zbuniti. No, to im nije uspjelo, bez obzira na to što policija nije poduzela apsolutno ništa da zaštiti njega i druge novinarske ekipe.

Puljić je u zemljama bivše Jugoslavije poznat i po razgovoru s vojnikom JNA Bahrudinom Kaletovićem 1991. godine, koji je tada izrekao rečenicu koja se i danas često spominje:

"Ovi kao hoće da se otcjepljuju, a mi im kao ne damo".

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar