Turska: Usluge jacuzzija i masaže u spa centru za bebe pomažu u razvoju djeteta

Turska: Usluge jacuzzija i masaže u spa centru za bebe pomažu u razvoju djeteta

U privatnom spa centru u Diyarbakiru, u Turskoj, uz poduzete adekvatne mjere za sprečavanje širenja koronavirusa, ponuđene su usluge jacuzzija i masaže za bebe do 36 mjeseci starosti, koje im pomažu u njihovom razvoju.

Spa centar je otvoren prije mjesec i nalazi se u distriktu Baglar. Za korištenje usluga, potrebno je izvršiti rezervacije, a usluge koje se nude pomažu u razvoju bebe, prenosi Anadolija.

S obzirom na to da su poduzete visoke mjere sigurnosti kada je riječ o sprečavanju infekcije COVID-19, jacuzzi svaki put bude posebno pripremljen za svaku bebu. Također, bazen i igračke bivaju dezinficirani na način koji je siguran za dijete.

Preferira se i korištenje jednokratnog kupaćeg kostima za djecu, peškir i drugi materijal. Radi mjera predostrožnosti, između dvije seanse biva ostavljen raspon od dva sata kako bi prostor bio adekvatno pripremljen za sljedećeg korisnika. Nošenje maski je obavezno, a u centar mogu ući samo roditelji s bebom.

Bebe uz kolut za plivanje koriste jacuzzi. Također, uz stručne metode djeca se privikavaju na vodu i slobodno kretanje, a nakon seanse u jacuzziju, majke, uz podršku stručnjaka, masiraju dijete.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar