Dodjela 100 BBI stipendija za djecu bez roditelja

Dodjela 100 BBI stipendija za djecu bez roditelja

Svečana ceremonija dodjele 100 BBI stipendija za djecu bez roditelja za sarajevsku i bosansko-podrinjsku regiju iz Fonda Sheikh Saleh Kamel bit će održana danas.

Stotinu djece bez roditelja iz te regije dobit će mjesečne stipendije u iznosu od 100 američkih dolara, odnosno 1.200 dolara godišnje.

Komisija za dodjelu stipendije sačinjena je od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja  i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma.

Za stipendije su mogli aplicirati učenici i studenti iz Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona, te općina Čajniče, Novo Goražde, Rudo, Višegrad, Rogatica, Pale, Sokolac, Istočna Ilidža i Istočno Sarajevo, Lukavica, Sokolac i Han Pijesak.

Fond Sheikh Saleh Kamel osnovan je na inicijativu BBI-a banke i filantropa Sheikha Saleha Abdullaha Kamela, osnivača i predsjedavajućeg „Al-Baraka" finansijske i poslovne grupacije. Već šestu godinu zaredom iz Fonda Sheikh Saleh Kamel za 500 djece iz BiH, učenika i studenata bude isplaćeno 600.000 američkih dolara godišnje.

Planirano je da stipendije uruče direktor BBI banke Amer Bukvić i predstavnici Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, Grada Goražda, te Islamske zajednice i Asocijacije Fatma, najavljeno je iz BBI banke. 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar