Nacional: Suprug Kolinde Grabar-Kitarević prisustvovao primopredaji mita od oko 530.000 KM!

Nacional: Suprug Kolinde Grabar-Kitarević prisustvovao primopredaji mita od oko 530.000 KM!

Suprug tada aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Jakov, snimljen je kako izlazi iz prostorija u Slovenskoj 9, iz famoznoga “Kluba”, istog dana kada je ivanićgradski poduzetnik Krešo Petek, smatra Uskok, donio 1,96 milijuna kuna mita direktoru Janafa Draganu Kovačeviću, objavio je večeras Jutarnji, a priču donosi na naslovnici sutrašnjih novina.

Istu informaciju na naslovnoj stranici sutrašnjeg broja ima i tjednik Nacional, no oni dodaju da je Jakov Kitarović zapravo i nazočio spornoj primopredaji 1,9 milijuna kuna mita. “DORH je sve to znao, mogao je osumnjičene uhvatiti na djelu, ali iz političkih razloga nije želio upasti u “klub” šefa Janafa da ne kompomitira tadašnju predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i uništi joj izglede u kampanji uoči predsjedničkih izbora koja je već bila u tijeku”, navodi Nacional.

Tvrde da posjeduju dokument koji, kako navode, “otkriva da je DORH u aferi Janaf izveo prvorazrednu političku manipulaciju”.

Još 20-ak osoba snimljeno kako dolazi u Klub

Jutarnji piše da je osim Jakova Kitarovića toga dana snimljeno još 20-ak osoba koje su dolazile i odlazile iz Kluba, a uglavnom se radi o privatnim poduzetnicima među kojima je i Tonica Rajh, Janafov kooperant.

No osim njih toga dana na ulazu u Klub tajno je snimljen i upravitelj kaznionice u Turopolju, Anđelko Nikolić, te bivši saborski zastupnik HNS-a i bivši Kovačevićev suradnik iz Janafa Jakša Marasović, navodi Jutarnji.

I Telegramu je večeras iz više izvora potvrđeno da se ime supruga bivše predsjednice nalazi na popisu svjedoka, budući da je bio u “Klubu” u Slovenskoj ulici 9.

Moćni poduzetnik davao mito?

Uz direktora Janafa Dragana Kovačevića, za kojega mediji tvrde da je bio obaviješten o uhićenju, istragom je obuhvaćen prvookrivljeni Krešo Petek, osnivač i stvarni voditelj poslovanja tvrtke Elektrocentar Petek koji je šefu Janafa i gradonačelnicima navodno davao mito, ranije spomenutih 1,9 milijuna kuna, kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Kako je Telegram danas objavio, Kovačeviću, koji je uhićen pod sumnjom da je uzeo 1,9 milijuna kuna mita, USKOK je odlučio blokirati gotovo svu imovinu. Istražitelji sumnjaju da je ono što Kovačević posjeduje u nesrazmjeru s njegovim prihodima. U takvim slučajevima od suda se traži tzv. prošireno zamrzavanje imovine.

U aferu su upleteni i HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i SDP-ov i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić. Obojici im je u petak određen istražni zatvor.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar