MILORADE, SIĐI SA PLANINE | Kojović poručio Dodiku: Nema disolucije mirnim putem

MILORADE, SIĐI SA PLANINE | Kojović poručio Dodiku: Nema disolucije mirnim putem

Nema disolucije mirnim putem, izjavio je predsjednik Naše stranke Predrag Kojović reagirajući na težnje Milorada Dodika o ujedinjenju Republike Srpske i Srbije, što je Dodik ponovio na proslavi Dana srpskog jedinstva koji se po prvi put proslavlja u Srbiji i Republici Srpskoj, saopćeno je iz Naše stranke.

- Proslava Dana srpskog jedinstva pokazala je da Dodik to jedinstvo isključivo vidi kao spajanje svih teritorija na kojima živi srpski narod u jednu državu. Dalo se to pretpostaviti, ali jučer je definitivno potvrđeno, ovaj novouvedeni praznik još jedan je od pokušaja provedbe velikosrpske političke agende na teritoriji BiH. U tome učestvuje i Srbija jer praznik proslavlja zajedno s Republikom Srpskom a niko se od njenog političkog rukovodstva nije ni osvrnuo na Dodikove riječi kojima se želi narušiti suverenitet i teritorijalni integritet BiH u njenu korist.

Težnja za uništavanjem vlastite države, koja je kod Dodika prisutna duže od decenije, nešto je što spada u domen političke patologije i herostratizma. Radi se o nečemu što je nepopravljivo kad je on u pitanju - ističe Kojović.

 Kojović naglašava da posebno opasno izgleda Dodikova tvrdnja da je disolucija izvodiva mirnim putem, što je nemoguće, po Kojovićevom mišljenju.

- Svaki pokušaj disolucije završit će se kobno po cijeli region a posebno po njega i njegovu politiku - riječi su predsjednika Naše stranke.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar