Muftija Kozlić nakon smjene: Zakuhali su mi, ali doći će vrijeme...

Muftija Kozlić nakon smjene: Zakuhali su mi, ali doći će vrijeme...

Tri dana nakon što je odlukom reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića razrješen s pozicije muftije Islamske zajednice Bošnjaka za Evropu, javnosti se obratio smijenjeni Osmana ef. Kozlića.

- Od trenutka kada sam u Oslobođenju pročitao da sam smijenjen sa pozicije muftije za Zapadnu Evropu, dobio sam brojne poruke podrške od rodbine, pojedinih muftija, profesora, studenata i učenika, glavnih imama, imama, predsjednika naših zajednica i džemata u Evropi, te brojnih prijatelja iz Bosne i Hercegovine i Evrope. S obzirom da nisam u stanju na sve odgovoriti, želim Vam se najiskrenije zahvaliti - napisao je na svom Facebook profilu sad već bivši muftija.

U ovim teškim trenutcima za mene i moju porodicu, dodao je, molio sam Allaha da me zaštiti od zulumćara i da mi od Sebe pošalje zaštitnike i pomagače.

- Na one koji su sve ovo zakuhali, ne želim trošiti riječi. Znam samo da će pokušati ono što su zakuhali. U državi i sistemu u kojima ne vrijedi pravilo da je 'okrivljeni' nevin dok se ne dokaže suprotno, iluzorno je iznositi argumentaciju u korist svoje odbrane. Zato ću ja svoju argumnetaciju sačuvati za pravo vrijeme i pravi momenat - zaključio je Kozlić. 

Odluka o smjeni je donesena nakon što su članovi Rijaseta i Vijeća muftija prihvatili izvještaje komisije koja je izvršila pregled stanja vakufske imovine u Banjoj Luci, kao i finansijski izvještaj u vezi s navedenim procesima transformacije vakufa.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar