Katar odobrio dodatnih 10 miliona dolara za borbu protiv pandemije COVID-19

Katar odobrio dodatnih 10 miliona dolara za borbu protiv pandemije COVID-19

Nj.E. šeik Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, zamjenik predsjednika Vijeća ministara  i ministar vanjskih poslova Države Katar, objavio je u subotu da je Država Katar obećala donirati 10 miliona američkih dolara Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) kako bi podržala brzo pronalaženje opreme za testiranje i liječenje, te vakcine za Coronavirus (COVID-19), uz prethodno doniranih 20 miliona američkih dolara Globalnoj alijansi za vakcine i imunizaciju (GAVI).

Njegova Ekselencija je tokom svog učešća u kampanji vezanoj za COVID-19 koja je održana putem video linka od strane neprofitne organizacija Global Citizen, izjavio da je Država Katar ponosna što podržava kampanju „Globalni cilj: Ujedinimo se za našu budućnost“. Njegova Ekselencija je izrazio zahvalnost Države Katar Europskoj komisiji i organizaciji Global Citizen za partnerstvo u kampanji.

Nj.E. Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova potvrdio je da pandemija Coronavirusa nije samo testiranje spremnosti zdravstvenih i obrazovnih sistema, te  naše ekonomije, nego i testiranje ljudskih principa i sposobnosti brzog reagiranja, uz sposobnost da se brzo odgovori na izazove time što će se pokazati globalna solidarnost.

Njegova Ekselencija je dodao da danas više nego ikada treba umnogostručiti međunarodnu podršku i političko opredjeljenje kako bi se osiguralo da svi imaju pristup testovima, liječenju i vakcini za COVID-19.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar