Tradicionalni Bajramski koncert u prelijepom ambijentu Bijele tabije

Tradicionalni Bajramski koncert u prelijepom ambijentu Bijele tabije

Grad Sarajevo, u saradnji sa Islamskom zajednicom u BiH, organizira Bajramski koncert koji će biti održan u spektakularnom ambijentu Bijele tabije. Koncert će, zbog pandemije koronavirusa, biti održan bez prisustva publike, ali će ga gledatelji moći pratiti na televiziji Hayat, prvog dana Ramazanskog bajrama u 17.30 sati.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka istakao je da uprkos izazovima koje donosi pandemija, Sarajevo čuva tradiciju, običaje i poštuje različitosti. Još jednom je pozvao građane da tokom Ramazanskog bajrama posebno poštuju preporuke i mjere nadležnih institucija.

- Bajram je vrijeme lijepih želja, susreta, porodice i druženja. Ove godine kao savjesni građani moramo poštovati preporuke i mjere zaštite, ali ćemo uz duhovnu i tradicionalnu muziku, ilahije i kaside, ipak biti zajedno, usmjereni jedni ka drugima sa najljepšim željama za našu zajednicu – naveo je gradonačelnik.

Repertoar koncerta pripremljen je tako da svaki stanovnik Sarajeva, Bosne i Hercegovine, ali i brojna publika van granica države, pronađu dio sebe u raskošnoj ljepoti naše duhovne muzike, ali i tradicionalne narodne pjesme.

Gosti i izvođači programa su hor Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, međureligijski hor Pontanima i grupa solista “Ašik”. Specijalni gosti su mlade umjetničke zvijezde BiH Eldin Huseinbegović, Armin Muzaferija i Naida Kraljić.

Posebno se radujemo učešću operne dive Aide Čorbadžić koja će po prvi put za ovaj Bajramski koncert izvesti ilahiju “U dergjahu mog srca”.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar