Tajna bijelog “Volkswagena”: Kako Dodik prisluškuje političke neprijatelje (Video)

Na fotografiji se nalazi kombi “Volkswagen” u kojem je smještena ilegalma oprema za prisluškivanje koju zloupotrebljava MUP RS, po nalogu ministra 
Dragana Lukača. Fotografija kombija z ailegalno prisluškivanje je snimljena zimus, prenosi Slobodan Vasković na svome blogu.

Kombi i oprema su u vlasništvu MUP RS. Kombi je registrovan na MUP RS, a tablice su J-19-A-079

Najnovija oprema kupljena je prije pola godine u Iraelu, a prije nje se koristila oprema nabavljena prije nekoliko godina, o čemu sam pisao.

Sve ovo javno je potvrdio Milorad Dodik na sjednici parlamenta RS, 20.05., kada je rekao da mu Lukač donosi snimke razgovora opozicionih poslanika. Uz to, Dodik je čak prepričavao dijelove tih razgovora i tako demonstrirao da je ilegalno kriminalno prisluškivanje konstanta zločinačkog djelovanja njegovog nenarodnog, anticivilizacijskog Režima.

Dodik je u verbalnom naletu na Nebojšu Vukanovića potvrdio da je slušao poslanike opozicionog SDS-a, ali i drugih partija.

Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi? Je li, Lukaču, je li istina ono što ti meni dostavljaš?
Nema vlasti koja ne sluša opoziciju. Žali se Transparensiju i svome babi.
Šta ti, Lukaču, radiš? Je l se ti njih bojiš? Ne treba ih tući, ali im treba reći.
Nosite se dođavola!”, rekao je, zimeđu ostalog, Dodik.

Dodik je jasno stavio do znanja cjelokupnoj javnosti da zajedno sa Lukačem već jako dugo ulestvuje u činjenju krivičnih djela, ali i da se smatra nedodirljivim, te da ta nedjela može javno objaviti.

Dodikov istup na parlamentu poikazao je da je on spreman i na nasilje bez presedana, a spovanje mrtvog oca Nebojši Vukanoviću da se Dodik pretvorio u Monstruma spremnog i da naredi oduzimanje života.

Prije opreme iz Izraela korostila se, takođe, vrhunska oprema kupljena 2014. godine od njemačke firme “Rohde&Schwarz” iz Minhena. 

Ta opera se sasrojala od statičnog dijela i čletiri “kofera”.

“Statični” dio opreme smješten je u Banjaluci, a pokretnim “koferima” pokrivala se cijela teritorija RS, njene ključne tačke. 

Oprema je korištena s ciljem praćenja politički nepodobnih lica, NVO, institucija međunarodne zajednice, novinara koji nisu pod kontrolom… 

Opremu je moristio Odjel za prevenciju, a prisluškivanje nepodobnig vrši se duže od decenije.

Prvu kvalitetniju opremu nabavio je nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Stanislav Čađo, 2011. godine.

 Ta oprema plaćena je 1,5 miliona KM.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar