POKLON GRADU |Pjesma i spot “Sarajevo me zovu“ posvećeni glavnom gradu BiH

POKLON GRADU |Pjesma i spot “Sarajevo me zovu“ posvećeni glavnom gradu BiH

Povodom 5. aprila - Dana obilježavanja opsade Sarajeva 1992.-1995. i 6. aprila - Dana grada Sarajeva, građanima poklanjamo pjesmu i spot „Sarajevo me zovu“ koji su posvećeni glavnom gradu Bosne i Hercegovine i njegovim stanovnicima.

Radi se o potpuno novom projektu u koji su uključeni dokazani bosanskohercegovački, sarajevski autori, muzičari i producenti.

Također, pjesma i spot su uvod u premijerno emitiranje promotivnog filma o Sarajevu koji je realiziran po vrhunskim svjetskim standardima. Film će biti emitiran na Dan grada Sarajeva - 6. aprila, prenosi Sarajevo.ba

Iako je ovaj projekat pripreman i prije pandemije koronavirusa, njegova finalizacija u vrijeme vanrednog stanja pružila je jednu novu dimenziju ljubavi i posebnog odnosa prema Sarajevu.

- Obilježavanje ova dva velika datuma za Sarajevo je naša obaveza bez obzira na okolnosti. Pronašli smo način da podijelimo emocije sa svima, da uz nezaboravnu muziku, sjajan tekst i prelijepe kadrove Sarajeva podržimo jedni druge u ovo vrijeme odgovornosti, strpljenja i borbe – naveo je tim povodom gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka.

Autor muzike i aranžmana je Adnan Zilić, tekst je napisao Dino Muharemović, a izvođač je Eldin Huseinbegović. Na projektu su bili angažirani i Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Adis Sirbubalo, Borjan Milošević, te Mahir Sarihodžić.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar