U toku dezinfekcija svih džamija na području Kantona Sarajevo

U toku dezinfekcija svih džamija na području Kantona Sarajevo

U cilju suzbijanja širenja korona virusa, radi se dezinfekcija svih džamija na području Kantona Sarajevo (KS), javlja Anadolu Agency (AA).

Denis Jaha, vlasnik firme Kristal d.o.o, koja radi dezinfekciju džamija, rekao je za AA da su se prijavili da urade dezinfekciju džamija u cilju suzbijanja korona virusa na području Kantona Sarajevo.

"Radimo dezinfekciju svih džamija na području Kantona. Uradili smo oko 80 džamija, ostalo je još oko 20", pojasnio je Jaha.

Ekipa Anadolu Agency snimila je uposlenike firme dok rade dezinfekciju Ferhadija džamije u Sarajevu.

Federalni štab civilne zaštite donio je u utorak naredbu da se zabranjuju sva javna okupljanja, da se obustavlja rad svim ugostiteljskim objektima (restoranima, picerijama, slastičarnama, nargila barovima, kafe barovima, disko-barovima, čajdžinicama...). Također je naređeno da se obustavljaju sve usluge kulturnih i sportskih institucija (muzeji, pozorišta, koncertne dvorane, umjetničke galerije, kina, bazeni, spa centri, teretane...)

Od naredbe su izuzeti restorani koji se bave pripremom i dostavom hrane, kao i narodne kuhinje, te restorani u hotelima koji će pružati usluge samo za hotelske goste, uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera. Naredba se primjenjuje od 18. marta 2020. godine u šest sati ujutru.

U Bosni i Hercegovini do sada su zabilježena 36 slučaja zaraze korona virusom.

Naime, u Banjoj Luci registrovan je 21 slučaj, u Zenici tri, u Čelincu dva, a u Mostaru, Bihaću, Srpcu, Laktašima, Modriči, Tešnju, Prnjavoru i Orašju po jedan slučaj. Dva pacijenta su se do sada izliječila

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar