ITALIJA, IRAN, AFGANISTAN | Svijet u panici zbog širenje koronavirusa, desetine hiljada zaraženih

ITALIJA, IRAN, AFGANISTAN | Svijet u panici zbog širenje koronavirusa, desetine hiljada zaraženih

Novim tipom korona virusa koji je izbio u kineskom gradu Wuhanu, širom svijeta zaraženo je više od 79.000 ljudi, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas je zvanično potvrđen prvi slučaj koronavirusa i u Afganistanu.

Usljed posljedica zaraze novim tipom korona virusa u Kini su preminule 2.592 osobe, a u Specijalnoj administrativnoj regiji Hong Kong dvije.

Smrtni slučajevi od zaraze novim tipom korona virusa zabilježeni su i u drugim zemljama. Tako je od posljedica zaraze u Iranu preminulo osam, u Japanu četiri, u Južnoj Koreji sedam, Italiji tri, a Tajvanu, Filipinima i Francuskoj po jedna osoba.

Broj zaraženih širom svijeta premašio je 79.000. U Kini je zaraženo više od 77.150, Hong Kongu 74, Specijalnoj administrativnoj regiji Makao deset, a na Tajvanu 28 osoba.

Broj zaraženih u drugim zemljama izgleda ovako: u Japanu 838, Južnoj Koreji 763, Italiji 152, Singapuru 89, Iranu 43, SAD-u 35, Tajlandu 35, Australiji 23, Maleziji 22, Vijetnamu 16, Njemačkoj 16, Velikoj Britaniji 13, Ujedinjenim Arapskim Emiratima 13, Francuskoj 12, Kanadi 10, Indiji tri, Filipinima tri, Rusiji dvije, Španiji dvije, Nepalu jedna, Šri Lanki jedna, Kambodži jedna, Belgiji jedna, Švedskoj jedna, Finskoj jedna, Egiptu jedna, Libanu jedna i Izraelu jedna.

Italijanske regije Veneto i Lombardija izolovane zbog korona virusa

U Italiji se broj zaraženih od korona virusa popeo na 79, dok je vlada, predvođena premijerom Giuseppeom Conteom, odlučila ograničiti ulazak i izlazak iz područja pogođenih virusom, javlja Anadolu Agency (AA).

Premijer Conte je sazvao vanredni sastanak Generalne uprave civilne zaštite nakon što je broj zaraženih u Italiji za manje od 24 sata postao dvocifren.

Conte je rekao kako je riječ o virusu koji se širi velikom brzinom te kako je njegova zemlja od početka poduzela najstrožije mjere, zahvaljujući kojima su i otkriveni slučajevi zaraženih osoba.

Iran: Od posljedica zaraze korona virusom preminulo 12 osoba

U Iranu je broj smrtno stradalih od posljedica zaraze novim tipom korona virusa povećan na 12.

Ministar zdravstva Irana Saeed Namaki parlamentu je podnio izvještaj o slučajevima zaraze korona virusom, javila je državna televizija.

U izvještaju se navodi kako je broj preminulih povećan na 12, dok je novim tipom korona virusa zaraženo 47 osoba.

U svijetu je novim tipom korona virusa zaraženo više od 79.000 ljudi.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar