Izudin Ahmetlić za INS: Nismo osnovali aviokompaniju, ali želimo promovirati BiH i pomoći njezin razvoj

Piše: F. V.

Izudin Ahmetlić, osnivač i vlasnik vodećeg domaćeg distributera nafte i naftnih derivata Hifa Oil d.o.o Tešanj u izjavi za bh. informativni servis INS (Bosnian News Service) opovrgao je navode bh. medija da je utjecajna grupacija osnovala aviokompaniju "Euro Fly d.o.o." sa sjedištem u Sarajevu.

Naime, kako je danas prenijelo više medija u BiH, firma je osnovana 18.02.2020, godine sa početnim kapitalom od 10.000 KM.

Sjedište firme je u Sarajevu, Općina Novi Grad u ulici Safeta Hadžića broj 235. Na čelo uprave nalazi se Haris Čoloman, bivši menadžer kompanije FlyBosnia koji je radio i za aviokompanije Sky Bosnia, Bosnia Wand Airlines te Bosnia Wings...

"U namjeri da promoviramo Bosnu i Hercegovinu kao poželjnu turističku destinaciju HIFA-OIL duže vremena radi na promociji vrijednosti ove države. Cilj je dovesti što više aviolinija prema BiH i tako pomoći razvoju naše zemlje. U toj namjeri je zaista i formirana nova firma pod nazivom ,,Euro Fly,. Međutim, ona je registrovana za "za ostale djelatnosti u aviosaobraćaju", a to nikako ne znači da najveći privatni distributer naftnih derivata u BiH osniva aviokompaniju", kazao je Ahmetlić za INS.

Dodao je da ga u međuvremenu mnogo ljudi zove, te da upućuju čestitke.

"Sretni su jer su pročitali vijesti o tome. Hvala im svima koji se raduju našim privrednim uspjesima... Stoga ovim putem upućujem zahvalnost svim onim koje povezuje vjera u bolju budućnost u ovoj zemlji. Neka dobre vijesti i bolji dani budu naše zajedničke poveznice ka sretnijim generacijama", kazao je Ahmetlić za naš portal.

Izudin Ahmetlić poznat je kao osnivač i vlasnik HIFA-Oil Grupe, koja ima kompanije u desetak država. Njegova kompanija u Austriji pokriva 10 posto naftnog tržišta, a Ahmetlić je i uvrštavan na Forbesove liste najbogatijih.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar