Bh. zajednica u Americi zavijena u tugu: Šok i nevjerica zbog preranog odlaska dr. Ivana Ljubića

Bh. zajednica u Americi zavijena u tugu: Šok i nevjerica zbog preranog odlaska dr. Ivana Ljubića

Porodica i prijatelji te brojna bosanskohercegovačka zajednica u američkom gradu Louisville sa nevjericom i zaprepašćenjem su primili u ponedjeljak ujutru vijest iz Salt Lake Citya, a koja kaže da je od posljedica teških povreda na skijanju, u 58. godini  preminuo dr. Ivan Ljubić., piše Kliker.info.

Tužnu vijest je na svom Facebooku objavila  Ljubićeva supruga Mary Ann Silveri koja se zahvalila svima onima koji su proteklih dana brinuli, strijepili i molili se da Ivan izbori   bitku života. 

Nije uspio na žalost sviju onih koji su dr. Ivana Ljubića iz Mostara u najvećem gradu američke države Kentucky zvali “naš doktor”.

Dr. Ivan Ljubić je rođen u Mostaru 1961. godine. Medicinski fakultet je završio u Sarajevu , a tokom ratnih godina je došao u Louisville gdje je  potom otvorio privatnu ljekarsku praksu preko kojeg je više hiljada Bosanaca i Hercegovaca ostvarivalo primarnu zdravstvenu zaštitu. Nije zaboravljao odakle potiče, a zbog svojih ljudskih kvaliteta stekao je naziv narodnog ljekara.

Iza sebe je ostavio suprugu Mary Ann Silveri, kćerku Frančesku i sina Marka.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar