Crna Gora: Krstovi sa četiri S i dalje pred kućama Muslimana i Bošnjaka

Crna Gora: Krstovi sa četiri S i dalje pred kućama Muslimana i Bošnjaka

Bošnjaci - kolateralna žrtva svih balkanskih ratova... I onih zvaničnih, a i onih neobjavljenih, unutrašnjih konflikata, kakvi su najčešći primjer globaliziranog svijeta.

Takav primjer dolazi nam iz CrneGgore. Krstovi sa četiri S koji su sprejem nacrtani su tokom protestne litije Srpske pravoslavne crkve u Pljevljima, 26. januara, na elektro ormarićima na stubovima za struju ispred kuća pljevaljskih Muslimana i Bošnjaka, i još nisu uklonjeni.

Iz lokalne komunalne službe ponovili su da to nije njihov posao, već da krstove sa četiri S treba da uklone ekipe CEDIS-a čiji su ormarići, piše Pobjeda.

Iz CEDIS-a, međutim, ne oglašavaju se ovim povodom.

A pristalice prosrpskog političkog bloka u Crnoj Gori i SPC  su još jednim simbolom obilježili grad – na brdu iznad Pljevalja na bilbordu koji Pljevljaci zovu tabla, osvanula je trobojka.

Osim krstova sa četiri S i u nekim gradovima grafita sa porukama mržnje kao što je "Smrt Crnogorcima" ili "Smrt Crnoj Gori", koordinirana akcija pristalica projekta "velika Srbija" je oslikavanje srpske trobojke na raznim objektima.

Nastavak teksta pročitajte na OVOM linku.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar