JE LI OVO I NAŠA SRAMOTA | Očajni uslovi u školi u Potočarima!

Roditelji bošnjačke djece u Srebrenici sastali su se sinoć da "odgovore širenju mržnje, fašizma i nacionalizma u objektima škole", zbog posljednjih dešavanja u ovom gradu nakon što su se pojavile fotografije učenika koji veličaju četnike u prostorijama škole.

S druge strane, uslovi koji vladaju u školi u Potočarima su očajni.

Fotografije koje je objavila Patrija ukazuju na vlagu, a roditelji tvrde da se u učionicama ne može disati.

"U Potočarima su skoro pa sve bošnjačka djeca. Očito direktoru škole nije u interesu da nešto poduzme povodom ovog pitanja. Djeca su u jako lošim uslovima. Vlaga bukvalno pada po njima i udišu nesnosan smrad. Roditelji su nemoćni, ovo se mora riješiti", kazao je jedan roditelj, tvrdeći da je riječ o segregaciji Bošnjaka.

Iako je jasno da je na djelu jedan segregacijski koncept, što ima za cilj etnički čiste prostore Podrinja (to je bio i jedan od ciljeva genocida!), odnosno cijepanje "tigrove kože" u Bosni, postavlja se pitanje šta smo mi učinili da se djeca Srebrenice ne školuju u ovako očajnim uvjetima?

Desetine miliona maraka su "uložene" u Srebrenicu, da je samo jedan manji dio usmjeren u ključnom pravcu za opstojnost bošnjačkog, bosanskog čovjeka na tim prostorima, u pravcu obrazovanja, danas ne bismo gledali ovakve slike očaja...Nažalost, korupcija, kriminal, povezani sa genocidnim projektom, učinili su svoje!

No, još uvijek nije kasno! Pokrenimo se!

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar