Kineski turisti iz Wuhana, nakon posjete Hrvatskoj stižu u BiH

Kineski turisti iz Wuhana, nakon posjete Hrvatskoj stižu u BiH

Autobus u kojem se nalaze turisti iz kineskog Wuhana, grada iz kojeg je krenula epidemija korona virusa, stigao je sinoć, prema pisanju portala Index.hr, u Hrvatsku, a uskoro bi trebao ući u Bosnu i Hercegovinu.

Kako je sinoć objavio Index, jučer je nešto prije podneva na granični prijelaz Bregana. Prema informacijama hrvatskog portala, oni su na tlo Europe doputovali avionom i to u Milano, odakle su autobusom stigli u Hrvatsku, a prije toga su u milanskoj zračnoj luci prošli tzv. screening stanja organizma.

Niko nije imao simptome bolesti.  Prema Indexovim informacijama, Kinezi koji su pristigli u Hrvatsku su turisti, a doznali smo i njihov plan puta. Jučerašnji dan su nakon ulaska u Hrvatsku, trebali provesti na Plitvičkim jezerima.

Danas bim pakm tokom dana trebali posjetiti Dalmaciju. Nakon toga, Index prenosi, njihov plan putovanja seli se u BiH.

Vozaču ostavili upute

Turisti su jučer zaustavljeni na Bregani te su dobili upute što moraju činiti ako primijete simptome. Osim toga, vozač autobusa dobio je broj epidemiologa kojem se mora javiti ako primijeti da neko od putnika ima simptome koronavirusa.

S događajem je upoznat i Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji je ranije objavio upute i za putnike koji idu u Kinu te povratnike ili turiste iz Kine. 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar