Otrovan arhiepiskop koji je naredio da se zatvore crkve i da pravoslavci odlaze pred džamiju al-Aqsa!

Sjećate se arhiepiskopa grčko-pravoslavnog patrijarhata Teodosija Atallaha Hanne? To je onaj pravoslavni velikodostojnik koji je 2017. zatražio je da  budu zatvorene sve crkve u znak solidarnosti s muslimanskim vjernicima nakon što su izraelske vlasti pojačale restriktivne mjere ispred džamije al-Aqsa, svetog mjesta muslimana cijelog svijeta, javlja bh. informativni servis INS.

On je tada zatražio da pravoslavni vjernici ne dolaze u crkve, već da idu zajedno sa muslimanima pred džaiju Al-Aqsa.

Arhiepiskop naredio da se zatvore sve crkve i da pravoslavci odlaze pred džamiju al-Aqsa

Kako prenose svjetski mediji,  ovaj svećenik sada je napadnut jer podržava Palestince.

On  je, navodno, zadobio oštećenja nervnog sistema nakon što su oko njegovog stana u Jerusalemu prosute otrovne materije, te je prebačen u bolnicu.

Archbishop-Atallah-Hanna.jpg - Zbog podrške Palestincima |Napadnut arhiepiskop koji je naredio da se zatvore crkve i da pravoslavci odlaze pred džamiju al-Aqsa

Politički analitičar iz Palestine, Elif Sabag, je o tome za televiziju Al-Majadin rekao da se sumnja da je postojala namjera da se na Hannu izvrši atentat otrovnim materijama.

Otrovi koji su raspršeni oko svećenikove kuće oštećuju ljudski nervni sistem, stoga ne čudi što on sada ne može ustati niti se kretati, prenosi iranski SAHAR TV.

Prije nego što će biti izvršeno posipanje otrova, zaposlenicima Ministarstva finansija dat je godišnji odmor, ali Hanni nije dato nikakvo upozorenja da ne napušta dom. Samo je na vratima crkve bila zalijepljena obavijest da će se na tom području vršiti posipanje otrova, bez navođenja tačne lokaciji ili vremena!

Nakon što je svećenik otpušten iz bolnice, njegovo zdravstveno stanje nije dobro.

Sabag je kazao da je pokušan ostvariti kontakt s odgovornima za taj potez, ali oni su kazali da ne odgovaraju na telefonske zahtjeve i da bi svećenik lično morao otići u Tel Aviv, ili poslati pismo.

Ataullah Hanna je u ponedjeljak novinarima rekao da je napadnut jer brani palestinsko pitanje i da će radi liječenja otići u Jordan.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar