Zašto nije rasvijetljena Lukačeva uloga u slučaju ubistva Nedžada Dizdarevića?! (Video)

Bosanskohercegovačka javnost ostala je ponovo šokirana brutalnošću ministra unutrašnjih poslova bh. entiteta Republike Srpske Dragana Lukača koji je sinoć udario narodnog poslanika Draška Stanivukovića, prenosi Radiosarajevo.ba

Prije toga, Lukač je uputio prijetnje prema Stanivukoviću govoreći mu da će ubuduće završiti kao zastavica NATO koju je Stanivuković bacio na pod!

“Orlovi Grmeča”

No, ovakvo ponašanje Lukača koji je ranije slao policiju na građane, ne čudi stanovnike Bosanske krajine, prije svega Bošnjake, koji dobro znaju da granice Lukačeve nasilne ličnosti idu daleko iznad nivoa napada kakav smo vidjeli u Skupštini RS.

Naime, ikako mediji već godinama upozoravaju na ulogu Lukača u slučaju "odvođenja" zarobljenog pripadnika Armije RBiH Nedžada Dizdarevića, koji je kasnije zaklan bajunetom, što je potvrdio Sud BiH, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ovaj segment strašnog zločina nikada nije procesuiralo.

Zadovoljili su se činjenicom da je Sud BiH osudio Pavla Gajića iz Ključa na sedam godina zatvora zbog ubistva Dizdarevića.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar