"Jogurt revolucija" u Crnoj Gori

"Jogurt revolucija" u Crnoj Gori

U Nikšiću se održava skup u organizaciji Mitropolije crnogorsko primorske, na kome se ukazuje na protivljenje usvajanju Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovjesti. U Nikšić su, sa Ostroga, donesene i mošti Svetog Vasilija Ostroškog. Pojedini vjernici nisu uspjeli da dođu do Nikšića, autobusi su sa graničnog prelaza vraćeni u Bosnu i Hercegovinu.

"Skupu po policijskim procenama prisustvuje oko 6.000 građana što je daleko manje od očekivanih procena organizatora", navodi se u saopštenju crnogorske policije, prenosi NAP.

"Sabrali smo se da se ujedinimo. Radosni smo i kada imamo nevolja i teškoca, a imamo ih i danas jer trpimo nepravdu ali se tješimo Svetim Vasilijem koji je sve muke nosio krijepko ali i hrabro štiteći narod i crkve i objedinio narod oko crkve i vjere. Ako neko udari na hram udario je na sve. Molimo se gospodu da urazumi sve one koji su oko srca stavili zlu namjeru", rekao je je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

Jedan broj ljudi koji se uputio iz bh. entiteta Republika Srpska na ovaj skup nije uspio da tamo i stigne.

Iz Uprave policije je za "Vijesti" nezvanično rečeno da organizovani dolazak autobusima nije najavljen i da se shodno zakonu zbog procjene bezbjednosti ne dozvoljav ulazak organizovanim grupama.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik smatra da je vraćanje vjernika iz BiH sa graničnog prelaza prema Nikšiću, koji su krenuli na sabor u Nikšiću, gest nepoštovanja i loša poruka ne samo građanima BiH, već i regiona.

"Taj gest crnogorske Granične policije sigurno ne ide u prilog javno proklamovanim stavovima crnogorske Vlade o potrebi njegovanja dobrosusjedskih odnosa i saradnje", rekao je Dodik.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar