BBI banka uz Fudbalski klub Velež i u 2020. godini

BBI banka uz Fudbalski klub Velež i u 2020. godini

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo potpisala je ugovor o saradnji sa Fudbalskim klubom Velež iz Mostara, čime se ranije uspostavljena saradnja nastavlja i u 2020. godini, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Radujemo se nastavku saradnje sa BBI bankom. Ova podrška dolazi u pravom trenutku. Naime, ulaskom u Premijer ligu BiH ispunili smo prvi sportski cilj, ali pred nama su novi ciljevi, a tu je svakako i nastavak infrastrukturnih radova na stadionu 'Rođeni'. Nadamo se novim, zajedničkim pobjedama sa BBI bankom”, rekao je Džemil Šoše, direktor FK Velež.

Amer Bukvić, Predsjednik Uprave Bosna Bank International d.d, istakao je da njihov kolektiv na različite načine daje doprinos društvu i zajednici u kojoj posluje.

“Opredijeljeni smo razvoju BiH putem investiranja u privredu, pomoći u obrazovanju i edukaciji mladih putem stipendiranja, te pružanju podrške razvoju sporta u cijeloj državi. Radujemo se nastavku saradnje sa sportkim kolektivom FK Velež iz Mostara“, kazao je Bukvić.

Pored podrške sportskim kolektivima BBI banka u okviru društveno-odgovornog poslovanja od 2010. godine organizuje i međunarodnu investicionukonferenciju Sarajevo Business Forum (SBF) kako bi privrednicima iz BiH i regiona otvorila vrata za saradnju sa tržištima u svijetu, a od 2018. organizuje i međunarodni sajam Sarajevo Halal Fair (SHF) s ciljem otvaranja novih tržišta i podsticanja izvoza domaćih kompanija.

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo je osnovana 2000. godine i danas je jedna od najbrže rastućih banaka u BiH, koja u više od 35 poslovnica i filijala širom Bosne i Hercegovine nudi puni set bankarskih usluga i proizvoda namijenjenih fizičkim i pravnim licima.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar