DRUGI PIŠU |Brojne osude: Jedan od čelnika poznate sarajevske pekare slavio ratnog zločinca

DRUGI PIŠU |Brojne osude: Jedan od čelnika poznate sarajevske pekare slavio ratnog zločinca

Veliku pažnju i negodovanje na društvenim mrežama izazvale su objave Saše Trivića osnivača, vlasnika i pomoćnika direktora banjalučke kompanije "Krajina klas", kompanije koja je nastala iz pekare "Manja", čije poslovnice uspješno rade i u Sarajevu, piše Radiosarajevo.ba.

Naime, Trivić je još 2016. godine putem svog Twitter profila javno podržavao ratne žločince poput Ratka Mladića, ali i objavljivao postove u kojima se s dozom podsmjeha referirao na genocid u Srebrenici.

Samo nekoliko dana prije masovne dženaze u Potočarima, 9. jula 2016. godine, Trivić je na svom profilu napisao „Zbog ovih 'sarajevskih Srebrenica' ima da pređem iz komunista u četnike“.

Također iste godine ali na neustavni dan RS-a, Trivić je na svom profilu podijelio objavu korisnice ove društvene mreže koja je uz fotografiju ratnog zločinca Mladića s vojnicima napisala „Na svemu vam hvala. Generale, srećan ti Dan Republike“. Tu objavu Trivić ne svom profilu komentirao sa „Jedan, jedini“.

Korisnici društvenih mreža danas su počeli objavljivati fotografije ovih spornih postova i na Facebook stranici lanca pekara Manja koje posluju i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Nezadovoljni građani ne kriju ogorčenje i pozivaju na bojkot proizvoda iz ove pekara, a nije izostala ni reakcija više ličnosti iz javnog života.

Ubrzo nakon primjedbi korisnika Facebooka, uslijedio je i odgovor iz pekare Manja. A vama na procjenu da li je ovo bilo dovoljno.

„Poštovani žao nam zbog neugodnosti koja vam je prouzrokovana izjavom našeg zamjenika direktora. Stav koji je predstavljen u javnosti ne predstavlja stav kompanije niti njenih zaposlenih. Svjesni smo greške i odlučeno je da prema pravilniku o radu i kodeksu ponašanja zamjenik direktora bude sankcionisan”, poručili su iz kompanije Manja.

Jutros, pak, odgovor pekare Manje uklonjen je kao i post ispod kojeg je napisan komentar "izvinjenja".

O svemu  više OVDJE.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar