Tužilaštvo BiH otvorilo istragu o ilegalnom prisluškivanju, uskoro Dodikovo saslušanje...


Tužilaštvo BiH otvorilo je istragu o aferi “Prisluškivanje” i naložilo Sipi da pokrene istražne radnje u vezi sa ovim slučajem, potvrđeno mi je iz nekoliko izvora.

Sipa je već pokrenula određene radnje iz svoje nadležnosti, a narednih dana počeće saslušavanje svjedoka u ovom slučaju koji je svjedočanstvo bahatosti i nasilnosti vlasti Milorada Dodika.

Sipa bi trebala saslušati i Dodika i Lukača.

Istraga je otvorena i, bez dileme, će uslijediti pritisci da se ona okonča bez ikakvih adekvatnih rezultata; Dodik će to da čini preko Milana Tegeltije, predsjednika VSTS, koji je njegov poltron i vojnik, zadužen za opstrukcije istraga protiv zvaničnika RS.
Milorad Dodik javno je, na sjednici takozvanog parlamenta, 20.05.o.g., priznao da mu Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, donosi snimke nezakonito snimljenih razgovora opozicionih poslanika.
Dodik je javno priznao da je te snimke, zajedno sa Lukačem preslušavao; Čak je citirao dijelove prisluškivanih razgovora.

Dodik je u verbalnom naletu na Nebojšu Vukanovića potvrdio da je slušao poslanike opozicionog SDS-a, ali i drugih partija.

Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi? Je li, Lukaču, je li istina ono što ti meni dostavljaš?
Nema vlasti koja ne sluša opoziciju. Žali se Transparensiju i svome babi.
Šta ti, Lukaču, radiš? Je l se ti njih bojiš? Ne treba ih tući, ali im treba reći.
Nosite se dođavola!”, rekao je, između ostalog, Dodik.

Dodik je jasno stavio do znanja cjelokupnoj javnosti da zajedno sa Lukačem već jako dugo učestvuje u činjenju krivičnih djela, ali i da se smatra nedodirljivim, te da ta nedjela može javno objaviti.
Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar